Vouchere sociale 2022. Anunțul făcut de autorități, așteptat de milioane de pensionari

vouchere-sociale-2022

foto romaniatv.net

O nouă tranșă de beneficiari va primi voucherele sociale în valoare de 250 de lei până la începutul lunii septembrie, anunță autoritățile. În aceeași perioadă, pe vouchere vor intra și banii cu care oamenii își pot cumpăra alimente.

150.000 de beneficiari noi vor primi până pe 3 septembrie voucherele sociale la care au dreptul din această toamnă, informează Ministerul Fondurilor Europene, într-un comunicat de presă. Aceștia se alătură celor 2.480.613 care au primit deja aceste vouchere.

În ziua de 8 septembrie, toate cardurile valide vor fi alimentate cu a doua din cele 4 tranșe în valoare de câte 250 de lei pentru achiziția de alimente și mese calde, potrivit instituției.

MIPE susține că emiterea și distribuirea cardurilor aferente primei etape a Programului „Sprijin pentru România”, pe care sunt încărcate ajutoarele sociale în patru tranșe a câte 250 de lei, s-a încheiat, urmând ca acest lucru să fie verificat de reprezentanții Poștei Române.

Sumele sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranșa IV este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023.

Atunci când sunt distribuite, cardurile sunt însoțite de scrisori care conțin instrucțiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile și un număr de telefon pentru cazurile în care sunt probleme.

Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate.

Listele cu operatorii economici unde pot fi utilizare voucherele sunt disponibile Aici.

Exit mobile version