VIDEO / Drumul Expres Craiova – Pitești: Italienii au reluat lucrările pe primul lot, unul dintre cele mai întârziate șantiere din țară

Drumul-Expres-Craiova-Pitesti

foto newsweek.ro

Sorin Grindeanu a publicat miercuri noi imagini de pe şantierul Autostrăzii Ford, respectiv a lucrărilor de pe tronsonul 1 între Craiova şi Robăneşti. Stadiul fizic al lucrărilor pe cei 17,70 km a ajuns la 45,47%, iar constructorul are mult de recuperat! Acum se pun la punct: terasamentele (în funcţie de condiţiile meteo), sistemul de scurgere a apei, poduri.

Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti este construit de către firma italiană Tirrena Scavi care a început lucrările în 2019, iar în iunie 2021 a fost emisă ultima autorizaţie de construire, astfel încât constructorul să aibă front de lucru pe întreg traseul.

Firma care construieşte tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti a început marţi, 23 noiembrie, turnarea primului strat de asfalt pe acest segment de 17 kilometri.

Tronsonul începe de la varianta de ocolire nord a municipiului Craiova (unde este prevăzută amenajarea unui nod rutier) până la limita judeţului Dolj cu Olt, traversând comunele Gherceşti, Pieleşti şi Robăneşti.

Exit mobile version