Vești proaste pentru români. Cresc impozitele cu până la 80%. De când intră în vigoare

impozite-mai-mari

foto playtech.ro

Liderii coaliției de guvernare caută surse de finanțare pentru buget. În aceste condiții, veștile pentru români nu sunt tocmai bune. În plan este ca impozitele pentru unele bunuri să crească cu până la 80%.

Codul Fiscal va fi modificat din nou, iar impozitele pe case și apartamente vor crește semnificativ. Imediat după ce guvernul va modifica din nou Codul Fiscal, impozitele pe case ar putea crește și cu 80% în orașele mari pentru că vor fi calculate în funcție de valoarea imobilului din grila notarială din anul respectiv. 

Război în coaliție pe taxe și impozite

Coaliţia e la un pas sa se rupă din cauza banilor. PNL și PSD nu se înțeleg în privința taxelor şi impozitele românilor.  

Modificările la Codul Fiscal ar trebui aprobate în coaliție până la 1 iulie pentru a fi puse în practică de la începutul anului viitor.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a venit luni cu alte două teme pentru care ar trebui să existe un acord în coaliție: plafonarea prețului la carburant și eliminarea unor scutiri de la plata contribuțiilor în sistemul construcțiilor.

Liderii coaliției de guvernare PNL-PSD-UDMR așteaptă prima ședință după criticile vehemente aduse de Marcel Ciolacu principalilor parteneri, cei din Partidul Național Liberal. Vor fi trei subiectele principale de discuție între partidele aflate în Executiv:

  1. Măsuri pentru stoparea creșterii prețurilor la combustibili.
  2. Taxa de solidaritate pentru companiile cu venituri de peste 100 de milioane de euro.
  3. Impozitul progresiv si modificarea codului fiscal.

Exit mobile version