Veste uriaşă pentru aceşti români. Schimbări decisive la vârsta de pensionare

pensii

foto zdg.md

Anumiți pensionari, care au activat în condiții speciale de muncă, pot să iasă la pensie mai repede decât ceilalți. Mai mult decât atât, la recalcularea pensiilor care fi făcută, s-ar putea ține cont și de sporurile pentru care aceștia au plătit contribuții la stat.

În acest sens însă, pensionarii trebuie să înainteze o cerere atunci când hotărăsc că vor să se retragă de pe piața muncii, pentru a se asigura că nu vor pierde bani oferiți de stat.

Când ies la pensie persoanele din grupa II de muncă

Potrivit prevederilor legislative care au intrat în vigoare la data de 17 noiembrie 2019, persoanele care au activat în grupa II de muncă, adică în condiții speciale de activitate, pot să beneficieze de mai multe facilități, printre care și reducerea vâstei de pensionare.

Casa de Pensii a  explicat care sunt drepturile de care beneficiază pensionarii care au activat în condiții superioare de muncă:

„Reducerea vârstei standard de pensionare este cuprinsă între 4 luni și 10 ani și operează doar în condițiile realizării stagiului complet de cotizare prevăzut de lege”

a mai arătat Casa de Pensii.
Exit mobile version