Veste bună pentru români. Ce se întâmplă cu pensiile și cu tichetele de masă

bani-pensii

foto bugetul.ro

O veste bună vine dinspre Palatul Victoria. Nicolae Ciucă a anunțat că de vineri, 1 iulie, intră în vigoare două noi măsuri pentru cei afectați de prețuri.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat intrarea în vigoare, de vineri, a măsurilor referitoare la creşterea valorii tichetelor de masă şi acordarea unui ajutor de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri sub 2.000 lei.

”De astăzi, intră în vigoare încă două măsuri importante din pachetul ‘Sprijin pentru România’, prin care protejăm românii afectați de creșterile de prețuri:

Valoarea tichetelor de masă va crește cu 50%, de la 20 la 30 de lei.

Pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei vor primi un ajutor de 700 de lei (după cel acordat în ianuarie celor cu pensii sub 1.600 de lei)”,

a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

În prezent, un tichet de masă valorează 20,17 lei, iar valoarea totală a tichetelor de masă acordate lunar (pentru 22 de zile lucrătoare) unui angajat este de 443,74 de lei.

Ciucă: „Continuăm să implementăm măsuri de sprijin pentru oameni „

Șeful Executivului dă asigurări că el și echipa sa de la Palatul Victoria vor continua să implementeze măsuri de sprijin pentru cetăţeni în această perioadă.

”Continuăm să implementăm măsuri de sprijin pentru oameni în această perioadă. Misiunea noastră este să trecem cu bine țara prin crizele multiple care ne afectează și să demarăm reformele masive asumate prin PNRR”,

mai adaugă Nicolae Ciucă.

Pensionarii vor primi în luna iulie un ajutor financiar în cuantum de 700 de lei

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a anunţat miercuri că taloanele de pensie aferente lunii iulie, care conţin ajutorul financiar, au început să fie tipărite, iar de vineri demarează şi efectuarea plăţilor, scrie Agerpres.

Ajutorul financiar reglementat prin OUG nr. 74/2022 se acordă o singură dată.

Pentru acordarea acestui ajutor sunt luate în calcul unele categorii de venituri, respectiv: pensiile din sistemul public de pensii şi din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se plătesc în luna iulie 2022, precum şi venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

Exit mobile version