Unele supermarketuri au început să raționalizeze anumite produse

supermarket-rationalizare-produse

Foto: Pixabay.

Cumpărăturile periodice pe care le faci pentru a-ți aproviziona locuința pot deveni o adevărată problemă în următoarea perioadă. Supermarketurile din România au început să raționalizeze anumite produse.

La unul dintre supermarketurile din Sectorul 3 al Capitalei, clienții pot cumpăra doar două baxuri de ulei, pe același bon.

Dragoș Frumosu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară, susține că oamenii nu ar trebui să se panicheze, pentru că nu urmează o criză alimentară. În schimb, prețurile la alimente vor crește din nou și există riscul ca o parte din micile afaceri să dispară.

În magazinele Kaufland sunt postate mesajele următoare la raioanele cu alimente: „Vânzarea acestui produs este limitată la maximum 2 baxuri, pe client! Mulțumim pentru înțelegere!” și mesajul „Vânzarea produselor din categoriile făină/mălai/conserve legume/paste/săpun este limitată la maximum două baxuri, pe bonul fiscal”.

Și în magazinele Profi sunt postate mesaje asemănătoare: „Din dorința de a asigura produse de bază tuturor clienților noștri, limităm achiziția acestui produs la 6 kilograme pe fiecare bon fiscal”.

Chinezii se conformează recomandării autorităților și încep să-și facă provizii

Cumpărătorii din Beijing și-au făcut aprovizionare cu varză, orez și făină pentru iarnă, după ce guvernul a îndemnat oamenii să își facă provizii cu bunuri de bază în caz de urgență.

Ministerul Comerțului din China a publicat luni un anunț sezonier în care încurajează autoritățile să-și facă treaba în asigurarea aprovizionării cu alimente și a prețurilor stabile înainte de iarnă, în urma unei creșteri recente a prețurilor legumelor și a unui focar în creștere de COVID-19.

Sfatul ministerului adresat gospodăriilor de a se aproviziona și cu necesitățile zilnice în caz de urgență a provocat o confuzie semnificativă, cauzând o grabă în a cumpăra provizii suplimentare de ulei de gătit și orez.

Exit mobile version