Taxe și impozite mai mari pe terenuri și clădiri. Ce planuri au primăriile la sfârșit de an

casa-locuinta-taxe

foto economedia.ro

Primarii vor mai mulți bani de la Guvern și derogări de la Ordonanța austerității. La sfârșit de an, cer taxe și impozite mai mari pe trerenuri și case.

Edilii spun că au nevoie de bani pentru proiectele în derulare și solicită derogare de la Ordonanța austerității, potrivit fanatik.ro.

Românilor, și așa cu destule taxe și impozite pe cap, care se tot măresc de la an la an, în ciuda declarațiilor oficiale că România e pe plus, li se pregătesc noi majorări de biruri. De altfel, aceasta a fost mai mereu soluția cea mai la îndemână pentru banii de la buget.

Taxe și impozite mai mari pe terenuri și clădiri

Acum, la sfârșit de an, primăriile conduse de competenții edili spun că au rămas fără bani. Soluția? Cea veșnic la îndemână: „să solicite Guvernului majorări ale taxelor și impozitelor pe terenuri și imobile, pe lângă solicitarea unui buget de la Guvern pentru cheltuieli”, scrie Antena3 CNN.

Joi, în sedința săptămânală de guvern, ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a declarat că primăriile din țară au nevoie de trei miliarde de lei până la încheierea anului – și aceasta numai pentru proiectele aflate în derulare prin programele implementate de Ministerul Dezvoltării, scrie Europa Liberă.

Aceste proiecte sunt făcute via Compania Națională de Investiții, Programul Național de Dezvoltare Locală 1 și 2 și programul Anghel Saligny.

În ceea ce privește nevoile de subzistență ale primăriilor, care nu mai pot funcționa eficient în lipsa ajutorului de la guvern, Veștea a spus că nu există, încă, o statistică clară.

Exit mobile version