Sistemul de pensii din România se schimbă radical! Marius Budăi a făcut anunțul: „Am semnat astăzi contractul”

Pensii-2022

foto playtech.ro

Marius Budăi a transmis noi informații despre sistemul public de pensii din România. Conform spuselor sale, acesta a semnat, recent, un contract de consultanță cu Banca Mondială pentru îmbunătăţirea sistemului public de pensii.

Luni, 28 februarie, Marius Budăi a scris pe rețelele de socializare că România a semnat un contract de asistență cu Banca Mondială pentru îmbunătățirea Legii 127/2019, privind sistemul public de pensii. Acesta a adăugat că Ministerul Muncii și Solidarității Sociale continuă dialogul cu oficialii europeni pentru ajustarea anumitor prevederi din PNRR.

„Am semnat astăzi contractul de asistență cu Banca Mondială, jalon în PNRR, pentru oferirea de consultanță în vederea îmbunătățirii Legii 127/2019, privind sistemul public de pensii din România. Așa cum am promis, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale este implicat în aplicarea PNRR și continuă, în același timp, diligențele pe lângă oficialii europeni, în vederea ajustării anumitor prevederi din PNRR, care încorsetează eliminarea inechităților identificate, în prezent, în practică, din cauza neaplicării integrale a Legii 127/2019.

Valoarea contractului încheiat cu Banca Mondială este de 1,5 milioane de euro, ceea ce înseamnă că restul de 2,5 milioane de euro, dintre cele 4 milioane de euro prevăzute în PNRR pentru consultanța pentru pensii, rămân la dispoziția României”,

a explicat Marius Budăi.

Reformarea sistemului de pensii a fost decisă împreună cu reprezentanții Comisiei Europene, prin PNRR, un prim obiectiv al autorităților române fiind eliminarea inechităților, pentru că, potrivit ministrului Fondurilor Europene, „asta îi deranjează cel mai tare pe români”.

Exit mobile version