Se majorează pensiile din România! Anunțul pentru milioane de pensionari. Când se va întâmpla

majorarea-pensiilor

foto impact.ro

Liderul social-democrat a declarat că toate veniturile românilor, atât pensiile cât și salariile bugetarilor și din privat trebuie discutate și mărite. Marcel Ciolacu a mai vorbit și despre criza din energie și ce soluții a pregătit PSD pentru această situație.

Marcel Ciolacu, a declarat marți că pensiile românilor ar trebui să crească în acest an, cel puțin cu rata inflației. Acesta spune că această creștere ar trebui aplicată și în ceea ce privește salariile, atât cele din sistemul bugetar, cât și din cel privat, transmite Antena 3.

„Am avut o lege a PSD care prevedea o majorare de 40%. S-a făcut o majorare de 14%, apoi la începutul acestui an s-a venit şi cu ceva punctual pentru pensiile cele mai mici, plus o mărire de 10%. Noi trebuie să avem în vedere inflaţia. Cumva toate veniturile românilor, atât în privat cât şi la stat, la jumătatea acestui an, cel târziu în septembrie, trebuie discutate şi mărite”,

a spus preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Soluții la criza din energie

În ceea ce privește criza din energie, liderul social-democraților spune că formațiunea are o soluție și pentru facturile la energie, dar așteaptă mai întâi varianta cu care va veni ministrul Virgil Popescu.

„Ori mărim capacităţle de producţie, ca să avem surplus de energie, ori dacă vii şi reglementezi preţul, el nu poate fi acoperit decât prin import şi atunci subvenţionezi importul de energie. Este o decizie sensibilă şi trebuie cântărită şi cu cei de la ANRE. Poate că şi ei ar fi trebuit să ia aceste decizii din timp, cu contracte bilaterale şi atunci industria românească nu ar fi avut această problemă, dacă industria românească ar fi avut contracte bilaterale pe termen lung”,

a continuat liderul social-democrat.

PSD vrea să mai mărească pensiile o dată în acest an

Discuţiile privind majorarea pensiilor au ajuns şi la preşedintele Klaus Iohannis care a acceptat propunerea PSD referitoare la renegocierea PNRR pentru pensii.

Decizia a fost luat după negocierile dintre preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Muncii, Marius Budăi.

Creşterea pensiilor a fost ideea social-democraţilor care de la negocierile pentru coaliţia de guvernare spuneau că îşi doresc renegocierea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Exit mobile version