Se dau bani de la Guvern. Pensionarii și salariații cu venituri mici vor primi ajutor financiar

bani-Guvern

foto panorama.ro

Guvernul urmează să vină în ajutorul românilor a căror venituri se încadrează într-o anumită sumă. Românii vor primi acești bani sub formă de ajutor financiar. Ei vin în completarea pensiei sau a salariului.

Este vorba de o anumită categorie de persoane în ajutorul căreia vine Guvernul. Cabinetul condus de Nicolae Ciucă vrea să ia noi măsuri pentru a contrabalansa scumpirile.

Dacă proiectul se adoptă, nu va fi o alocare lunară, ci o sumă oferită o singură dată. Acesta este unul dintre scenariile de pe masa Guvernului și nu se știe deocamdată care va fi valoarea acestui ajutor financiar alocat.

Este însă mai mult ca sigur că el va fi după modelul celui din iarnă, când pensionarii au primit acel ajutor împotriva scumpirilor.

De acest ajutor vor beneficia nu doar pensionarii cu pensii până în 1.600 de lei, ci și salariații plătiți cu salariul minim pe economie, adică 1.524 lei net sau 2.550 lei brut. Ei ar urma să primească acest ajutor financiar pe la jumătatea anului, după rectificarea bugetară.

Banii dați de Guvern, în contextul scumpirilor

Acești bani se dau în contextul în care ne confruntăm cu cele mai mari scumpiri din ultimii 19 ani. În plus, se înregistrează o inflație record de 13,8% din datele INS. Din acest motiv,  Guvernul nu își permită să vină cu ajutoare pe termen lung.

Trebuie spus că inflația a ajuns la 13,8% în luna aprilie, potrivit Institutului Național de Statistică. Această cifră este mult peste așteptările Băncii Centrale. Estimările erau că inflația va ajunge la 12% la jumătatea anului. Inflația în aprilie a crescut cu aproape trei procente față de luna martie, când a fost 10,15%. În luna februarie, rata anuală a inflației se afla la 8,53%.

Exit mobile version