Producătorii anunță un nou val de scumpiri la alimentele de bază

alimente-de-baza

foto impact.ro

Producătorii anunță un nou val de scumpiri la alimentele de bază! Totul este pus pe seama prețurilor uriașe la energie, gaze și carburanți. Fermierii spun că față de anul trecut, costurile sunt duble. Un avertisment vine inclusiv de la ministrul Agriculturii: prețul cărnii de porc ar putea fi dublu.

Producătorii spun că vor fi nevoiți să mărească prețurile. Asta din cauza facturilor de coșmar. Se estimează că până la sărbătorile de iarnă, carnea de porc își va dubla prețul. Și prețul lactatelor va crește.

Petre Daea spune că în România e cea mai ieftină carne de porc

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că prețul cărnii de porc în România este cel mai mic din Uniunea Europeană. Declarațiile vin în contextul în care agricultorii anunță prețuri duble pentru kilogramul de carne de porc.

Scumpirile sunt cauzate în mare parte de facturile la energie. O altă cauză este aceea că fermierii au tras linie după un an agricol dezastruos. Concluzia: profitul e zero, iar datoriile enorme.

Producătorii de carne spun că prețul unui kilogram de carne de porc se va majora chiar și cu 100% până la sărbătorile de iarnă. În acest moment, în supermarketurile din București prețul unui kilogram de ceafă, cotlet sau coaste de porc este între 19 și 29 de lei, însă ar putea să coste chiar și 60 de lei.

Exit mobile version