Preț ireal pentru 1 kg de miel în Săptămâna Mare. Marius Budăi, mesaj pentru pensionari

marius-budai

foto evz.ro

Carnea de miel a ajuns să coste astăzi, în galantare, 60 de lei kilogramul, cu o săptămână înainte de Paşte. Acest preţ înseamnă cu 50% mai mult faţă de anul trecut, după ce zilele trecute, carnea de miel era în jur de 50 de lei kilogramul.

Mai sunt doar câteva zile până la Paşte, iar românii îşi pregătesc lista de cumpărături. Mulţi dintre ei caută cele mai mici preţuri la alimente, alţii renunţă pur şi simplu la preparatele tradiţionale şi le înlocuiesc cu altele mai ieftine. 

Întrebat ce le transmite românilor cu pensii de 1.000 de lei lună, Marius Budăi a răspuns:

„Atât timp cât PSD va fi la guvernare, ne vom bate pentru aceste categorii vulnerabile, dar nu trebuie să uităm nici mediul de afaceri. Da, ştiu că nu este suficient (pentru un pensionar cu1.000 de lei – n.r.), că nu-şi permite”,

a comentat ministrul Muncii.

Cel mai scump Paşte din ultimii 18 ani

Preţul unui kilogram de cartofi a crescut în ultimul an cu 36%. Uleiul s-a scumpit şi el cu 32%. Gazele naturale s-au scumpit cu 47%, iar combustibilul cu 34%. Energia termică s-a scumpit cu 21%. 

Carnea de miel a ajuns în unele piețe la 40-45 de lei kilogramul, faţă de 30-35 de lei, anul trecut. În supermarket sau în unele măcelarii, preţurile pot ajunge şi la 55-59 de lei kilogramnul. 

Telemeaua de oaie a ajuns în unele pieţe la 40-43 de lei kilogramul. Astfel, doar pentru un kilogram de carne de miel şi un kilogram de telemea de oaie un român este nevoit să plătească aproape 90 de lei. 

Pentru o pască românii trebuie să plătească cel puţin 70 de lei. Preţul poate ajunge însă până la 200 de lei în funcţie de cantitate, dar şi de ingredientele folosite. Un cozonac poate să coste şi 150 de lei în funcţie de umplutura folosită. 

Exit mobile version