Premierul Nicolae Ciucă, anunţ despre voucherele sociale

Nicolae-Ciuca

foto jurnalul.ro

Primele carduri către români pe care vor fi încărcate voucherele sociale în valoare de 250 lei au fost distribuite începând de vineri, iar încărcarea voucherelor pe carduri se va face după ce se încheie procesul de distribuire, începând cu data de 20 iunie 2022, spune premierul.

Aproximativ 3 milioane de persoane – pensionari, persoane cu dizabilități, familii cu venituri mici și persoane fără adăpost – vor beneficia de aceste vouchere o dată la două luni, bani pe care îi vor putea folosi pentru cumpărarea de produse alimentare.

„Așa cum am promis, punem în aplicare măsurile de protejare a cetățenilor români și economiei, cuprinse în programul guvernamental . Primele carduri către români pe care vor fi încărcate voucherele sociale în valoare de 250 lei au fost distribuite, începând de ieri, de Poșta Română”

„Încărcarea voucherelor pe carduri se va face după ce se încheie procesul de distribuire, începând cu data de 20 iunie 2022”,

a spus premierul.

Valoarea totală a ajutoarelor se ridică la 3,1 miliarde lei şi vor fi acordate în patru tranşe, până la finalul anului.

Unde vor putea fi folosite voucherele alimentare

Cu ajutorul  voucherelor oferite de Guvern  românii cu venituri mici vor putea cumpăra diverse alimente, în special cele de bază. Printre acestea se numără: pâine, cartofi, orez, ulei, carne, făină, mălai, ouă, lapte, brânză, legume, fructeor, dar și alte produse alimentare care le sunt necesare.

Voucherele vor putea fi folosite de beneficiari doar pentru achiziția produselor alimentare și plata meselor calde. Acestea vin pe suport electronic și nu vor permite operațiuni de retragere numerar sau preschimbare în numerar.

Ajutorul de la stat va ajunge la beneficiari sub forma unor carduri speciale care vor putea fi folosite doar în magazinele care acceptă plata cu cardul. Astfel, magazinele trebuie să dețină sisteme POS pentru a putea fi acceptate voucherele de la stat.

Autoritățile susțin că în cazul persoanelor care nu pot ajunge la magazinele care acceptă plata cu cardul, alimentele ar putea să fie livrate la ușile beneficiarilor de către companiile care pot oferi astfel de servicii și care dețin sisteme de plata cu cardul.

Este important de menționat că beneficiarii ajutorului de la stat nu vor putea cumpăra cu vouchere tutun sau băuturi alcoolice.

Exit mobile version