Pensiile și alocațiile ar putea fi plătite cu întârziere în decembrie. Cum vrea noul guvern să crească pensiile

pensii-alocatii-marite

foto playtech.ro

Pensiile și alocațiile ar putea fi plătite cu întârziere în decembrie. Actualul ministru al Muncii susține că din bugetul de pensii s-au tăiat 3 miliarde de lei.

Banii ar putea fi pusi la loc doar printr-o rectificare bugetară, care depinde de formarea noului guvern. Guvern care ar vrea să modifice sistemul de pensii, pentru a le încuraja pe cele private.

Ministerul Muncii nu mai are bani de pensii, după ce au fost tăiate 3 miliarde de lei în luna august, susține Raluca Turcan.

Dacă banii vor intra în bugetul Ministerului Muncii pe 26 noiembrie, aceștia urmează să fie trimiși în conturile caselor județene de pensii. Apoi, între 1 și 15 decembrie, cei 5 milioane de pensionari români ar trebui să-și primească pensiile.

Creșterea plafonului pentru Pilonul 3

Executivul plănuiește să încurajeze pensiile facultative și prin creșterea sumei maxime până la care un salariat poate contribui la Pilonul 3 fară să fie impozitat.

Plafonul actual este de 400 de euro pe an, adică aproximativ 160 de lei pe lună, cu condiția ca aceasta contribuție să fie făcută prin angajator.

Conform programului de guvernare, vor fi recalculate și pensiile militarilor sau polițiștilor.

Exit mobile version