Pensiile cresc de la 1 ianuarie! Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat cât vor primi românii în plus

marius-budai-noi-declaratii-despre-pensii

foto fanatik.ro

Vești bune pentru pensionari. Ministrul Muncii anunță că pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023 cu 10 procente. Marius Budăi a subliniat că această decizie reprezintă o necesitate pentru români.

”Noi am propus ca pensiile să crească de la 1 ianuarie cu cel puțin zece la sută. Cel puțin zece la sută am propus noi, PSD, și m-am bucurat că la ultima participare în public, la o activitate în comun, președintele PSD, Marcel Ciolacu și premierul României au fost de comun acord și au spus că pensiile trebuie să crească”

„S-a acceptat ideea că trebuie și că vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie! Mă voi lupta și PSD va lupta ca pensiile și salariul minim sa crească. E o necesitate, nu este un moft!”,

a declarat Marius Budăi la Antena 3.

Ce se întâmplă cu salariul minim

În privința salariului minim, ministrul Muncii a precizat că a avut discuții cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, dar şi cu premierul Nicolae Ciucă, și a declanșat o discuţie cu partenerii sociali, angajatori, patronate şi sindicate.

„De la 1 ianuarie, o să avem şi o creştere a salariului minim brut garantat în plată, ţinând cont şi de directiva nouă aprobată în cadrul Consiliului European pe 6 iunie 2022, dar şi săptămâna trecută în Parlamentul European. Salariul minim trebuie să fie în concordanţă cu două elemente, şi anume să fie 60 la sută din salariul median brut şi 50% din salariul mediu brut”,

a spus Budăi, conform news.ro.

Ministrul a precizat că ulterior vor avea loc discuţii şi în Consiliul Naţional Tripartit, cu mediul de afaceri şi cu sindicatele, cu privire la creşterea salariului minim de la 1 ianuarie.

Exit mobile version