Pensii 2022. Marius Budăi a făcut calculele, cu cât cresc pensiile în acest an

marius-budai

foto evz.ro

Pensionarii au primit o majorare de 10% a punctului de pensie, de la 1.442 lei la 1.586 lei, la începutul acestui an, în timp ce pensia minimă a crescut cu 25%.

Ministerul Muncii face simulări pe mai multe variante de majorare a pensiilor pentru anul în curs, fiind luate în calcul creşteri ale punctului de pensie cu 5%, 8% sau 10%, au declarat pentru Profit.ro surse din Ministerul Muncii.

În cazul în care Guvernul decide o creştere a pensiilor, aceasta ar putea avea loc în toamnă, după rectificarea bugetară, posibil în septembrie.

Preşedintele Klaus Iohannis a pledat pentru creşterea pensiilor

Klaus Iohannis a pledat, marţi, pentru creşterea pensiilor, afirmând că este „imoral” şi „incorect” ca doar pensionarii să plătească „preţul” crizelor. Iohannis a anunţat că Guvernul va veni cu un plan serios în această chestiune.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat că este normal să se mărească pensiile pentru că nu putem lăsa pe cei cu veniturile mici şi pe pensionari să ducă în spinare toată această perioadă complicată. El a precizat că va face anunţul privind o majorare a pensiilor după ce vor lua această decizie în coaliţie.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, la Buzău, dacă pensiile vor creşte anul acesta, înainte de data de 1 ianuarie.

”Ca să ieşim din această logică, România nu este singulară în ceea ce se întâmplă acum în lume, şi mai ales în UE. Am văzut şi în Germania, s-au mărit pensiile, nu a fost atât de mare discuţia. Este normal să se mărească pensiile pentru că nu putem lăsa pe cei cu veniturile mici şi pe pensionari, şi nu este o pomană, este un drept al dânşilor, să ducă în spinare toată această perioadă complicată”,

a declarat Marcel Ciolacu.

Exit mobile version