Pensii 2022. Informația momentului pentru pensionari! Anunț venit de la Guvern

Adrian-Caciu-pensii

foto click.ro

Ministrul Finanțelor a vorbit despre analiza pe care prim-ministrul Nicolae Ciucă a cerut-o cu privire la neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei și la supraimpozitarea pensiilor speciale. Mai mult decât atât, ministrul Adrian Câciu spune că se va discuta despre acest subiect la momentul potrivit.

Adrian Câciu a anunțat, la finalul ședinței de Guvern de joi, 1 septembrie, că analiza privind neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei și supraimpozitarea pensiilor speciale a fost finalizată. Această analiză, care a fost cerută de către prim-ministrul Nicolae Ciucă, va fi discutată în coaliție la momentul potrivit.

„Analiza nu a fost numai pentru pragul de neimpozitare, ci pentru tot ceea ce înseamnă posibilitatea supraimpozitării a pensiilor aşa-zis speciale. Analiza este finalizată. Când coaliţia va considera că este oportun să discutăm şi probabil că în curând, pentru că vine şi jalonul din PNRR, vom avea această discuţie”,

a declarat Adrian Câciu.

Ministrul Finanţelor spune că pensiile vor creşte în 2023

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat că „există spaţiu şi mai există şi necesitate” pentru majorarea pensiilor anul viitor, însă nu a avansat niciun procent, adăugând că decizia finală va fi luată în Coaliţie.

„Nu am să mă pronunţ asupra procentului, ceea ce pot să vă spun este că există spaţiu şi mai există şi necesitate, iar decizia finală va fi luată în Coaliţie, pentru că trebuie aşezate în echilibru nevoia de compensare a pierderii de putere de cumpărare la mai multe categorii de cetăţeni, nu numai la pensionari”,

a spus ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

Discuțiile despre salariul minim au loc în fiecare toamnă

Ministrul Adrian Câciu a discutat și despre majorarea salariului minim pe economie și spune că astfel de discuții au loc în fiecare toamnă.

„Discuţiile despre salariul minim au loc în fiecare toamnă. În fiecare toamnă se stabileşte care va fi salariul minim pentru anul viitor”,

spune ministrul.

Ministrul a mai declarat va exista un dialog amplu în ceea ce privește majorarea salariului pe economie, subliniind că și salariații se confruntă cu greutăți, dar și antreprenorii. Din acest considerent, Adrian Câciu pune că lucrurile trebuie puse în balanță, subliniind că lucrurile ar urma să fie gestionate într-o lună de zile.

Marius Budăi a anunţat că va propune majorarea pensiei

Marius Budăi a anunţat miercuri că PSD va propune în coaliţie majorarea salariului minim până la 3.000 de lei, majorarea pensiei minime la 1.100 de lei şi a valorii punctului de pensie la 1.745 de lei.

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă la Neptun, în timp ce la Palatul Victoria are loc şedinţa de Guvern şi în condiţiile în care premierul Nicolae Ciucă a comentat deja cu privire la o astfel de măsură afirmând că, în funcţie de colectările la buget şi în urma discuţiilor în coaliţia de guvernare, va fi luată o decizie cu privire la pachetul de măsuri sociale.

Exit mobile version