Pensie la 70 de ani?! Gabriela Firea a făcut anunțul. Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare

pensie-70-ani

foto playtech.ro

Gabriela Firea a vorbit despre mărirea vârstei de pensionare, un zvon care a prins avânt în ultima vreme în țara noastră. Premierul și alți miniștri ai cabinetului său au negat că Guvernul ar avea o astfel de intenție, iar PSD are, de asemenea, un cuvânt de spus în ceea ce privește acest subiect.

Social-democrații nu doresc creșterea vârstei de pensionare în România la 70 de ani, a transmis duminică ministrul Familiei, Gabriela Firea. Aceasta spune că vârsta de pensionare trebuie corelată cu speranţa de viaţă, care în țara noastră este mai scăzută decât în alte ţări din Uniunea Europeană.

Ce plan are Guvernul

Au apărut mai multe zvonuri în spațiul public legate de această intenție, însă aceste informații au fost negate de premierul Nicolae Ciucă, dar și de alți miniștri.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu a declarat recent că în prezent există o reglementare care permite celor care au împlinit 65 de ani să mai muncească încă trei ani, până la împlinirea vârstei de 68 de ani.

„Acest zvon cu vârsta de pensionare la 70 de ani este o minciună, este un fake news, pe care cred că toți românii l-au înțeles”,

spune ministrul investițiilor, potrivit DCNews.

Ministrul spune că Guvernul dorește să împingă până la 70 de ani limita de pensionare opțională, dar numai în cazul celor care mai doresc să muncească. În ceea ce privește vârsta standard de pensionare, aceasta va rămâne ca până în prezent.

„Și în momentul de față, dacă vrei să mai stai și să nu ieși la pensie, poți să o faci până la 68 de ani, deci te mai lasă legea încă trei ani să stai în câmpul muncii. Nu facem decât să modificăm această opțiune și să lași omul până la 70 de ani, dacă el se simte în putere să mai muncească. Deci nu se pune problema de a obliga pe cineva să iasă la pensie la 70 de ani”,

a explicat ministrul Dan Vîlceanu.

Marius Budăi a declarat recent că vârsta de pensionare din România nu se va mări la 70 de ani. Acesta a explicat că prevederea din PNRR este doar o recomandare, însă nu există o intenție de asumare a răspunderii Guvernului pentru schimbarea vârstei de pensionare.

Exit mobile version