Noile reguli din restaurante și supermarketuri, începând din 21 martie

reguli-restaurante

foto stirilekanald.ro

Restaurantele și alte unități de alimentație publică sunt obligate, să aplice o serie de reguli privind reducerea risipei alimentare, noile dispoziții aplicându-se și clienților.

Restaurantele și alte unități de alimentație publică sunt obligate, începând din 21 martie 2024, să aplice o serie de reguli privind reducerea risipei alimentare, noile dispoziții aplicându-se și clienților, informează antena3 CNN.

Noile reguli din restaurante și supermarketuri

Concret, începând de joi, 21 martie, toate localurile trebuie să afișeze vizibil fie la intrarea în restaurant, fie în meniu posibilitatea ca oamenii să-și ia la pachet mâncarea pe care nu reușesc să o mănânce în restaurant.

Clienții nu vor mai plăti nimic pe recipiente, al căror cost va fi suportat de local, restaurant sau cafenea

În ce privește magazinele alimentare, acestea trebuie să ieftinească alimentele care se apropie de data de expirare sau să le doneze unor ONG-uri sau adăposturi pentru animale.

Lista principalelor reguli privind risipa alimentara

A fost adoptata „legea apei”

Toate restaurantele, cantinele și barurile vor fi obligate să le ofere clienților apă potabilă, fără bani, dacă solicită acest lucru. Prevederea apare într-un proiect de lege care a trecut de Parlament și merge la promulgare.

Restaurantele, barurile, cantinele vor fi obligate, prin lege, să le ofere apă potabilă clienților care vor cere asta, informează realitatea.net.

Chiar și companiile de catering sunt obligate să le pună la dispoziție apă de la robinet clienților care vin să îşi ridice comenzile.

Exit mobile version