Ministrul Muncii propune o schimbare în privința pensiilor. Budăi: „Este o nedreptate făcută pensionarilor din România”

ministrul-muncii-marius-budai

foto kanald.ro

Ministrul Muncii propune o schimbare în privința pensiilor din România. Mai exact, Marius Budăi vrea eliminarea plafonului de 9.4% din PIB pentru pensii, realizat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Marius Budăi este de părere că veniturile pensionarilor nu pot fi înghețate zeci de ani. Afirmațiile acestuia au fost făcute după ce noul ministrul al Fondurilor Europene a transmis faptul că plafonul pensiilor la 9,4% din PIB „nu este de bun augur”.

„Salut declarația noului ministru al Fondurilor Europene, care se alătură demersurilor făcute de mine pentru ajustarea PNRR în sensul eliminării acelui plafon de 9,4% din PIB aplicat pensiilor din România. Apreciez abordarea rezonabilă a domnului ministru Marcel Boloș, care înțelege că veniturile pensionarilor nu pot fi înghețate zeci de ani, așa cum scrisese în PNRR fostul ministru de la USR.

Am convingerea că, de acum înainte, cele două ministere vor avea o bună colaborare în dialogul cu reprezentanții Comisiei Europene, pentru a înlătura această nedreptate făcută pensionarilor din România.”,

a transmis Marius Budăi, potrivit Antena 3.

Marcel Boloș a declarat că trebuie renunțat la plafonul de 9,4%

Marcel Boloș a declarat că trebuie să se ia o serie de măsuri pentru renunțarea la plafonul de 9,4% din PIB în ceea ce privește pensiile, explicând faptul că pensiile nu pot fi înghețate zeci de ani.

„Statul membru trebuie să fie liber în a-şi dimensiona aceste categorii de cheltuieli, e politica statului membru pentru o anumită categorie. Toată lumea recunoaşte că trebuie crescut nivelul pensiilor, eu nu am văzut decident de la masa politicului care să nu spună acest lucru”,

a declarat Marcel Boloș.
Exit mobile version