Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut declaraţii despre creşterea pensiilor în România

ministrul-muncii-marius-budai

foto kanald.ro

Marius Budăi, a făcut declaraţii despre creşterea pensiilor în România, precum şi despre ajutoarele de care vor beneficia pensionarii cu venituri mici în următoarele luni prin pachetul „Sprijin pentru România”.

Ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), a explicat cum vor ajunge cardurile cu ajutoare în valoare de 250 de lei la pensionarii cu venituri mici.

Ce se întâmplă cu creşterea pensiilor

„Lucrăm, aşa cum a spus preşedintele Marcel Ciolacu, la două pachete, unul social şi unul economic pentru că ştim cu toţii situaţia nu este tocmai bună în lume, nu numai în România, fiind direct afectaţi din cauza conflictului armat din Ucraina”

„Lucrăm în continuare la aceste măsuri. Căutăm soluţii de când am intrat la guvernare. Atunci când vom avea o decizie clară luată în coaliţia politică, vom comunica transparent.Ar trebui să fim inconştienţi să nu punem în discuţie o asemenea măsură mai ales în asemenea situaţii”

„Pensiile încă în România, nivelul pensiilor în România este foarte mic, iar această criză economică, această avalanşă a preţurilor loveşte în primă fază în categoriile vulnerabile. Printre pensionari sunt persoane care fac parte din această categorie vulnerabilă”

„Trebuie să avem grijă de tot ce înseamnă senior în România. Nici nu vrem să dăm public anumite speranţe pe care ulterior să nu le îndeplimim şi să dezamăgim”

a declarat ministrul Muncii la România TV.

Referitor la ajutorul financiar de 700 de lei, Marius Budăi a spus că în prezent se lucrează la „calculul sumelor şi la tipărirea spre sfârşitul lunii a taloanelor de pensie, astfel încât în perioada 1 – 15 iulie să primească şi acest sprijin din partea Guvernului României, aşa cum a decis coaliţia de guvernare”.

Ministrul Muncii, despre creşterea pensiile militarilor

„Sunt pensionari din sistemul de apărare care au şi ei pensia de sub 1.500 de lei sau sub 2.000 de lei şi se încadrează la acest tip de măsuri. Trebuie să avem grijă de toţi cetăţenii români. Trebuie să terminăm odată cu dezbinarea populaţiei”

„Trebuie să spunem adevărul. Pensiile militare nu sunt pensii speciale, că această problematică a pensiilor speciale a fost intens folosită în scop politic. Cei care au folosit-o în scop politic şi au ajuns la guvernare, au avut chiar Ministrul Justiţiei, nu au întreprins nimic.

Trebuie să avem transparenţa faţă de cetăţenii români. Noi cu toţii suntem cetăţeni români. Acele exagerări nu mai trebuie să existe”,

a mai spus Marius Budăi.
Exit mobile version