Marius Budăi, vești bune pentru pensionari. Voucherele pentru populație. Când se acordă și ce alimente ar putea fi cumpărate

Marius-Budai-vouchere

Luni, 11 aprilie, liderii coaliției de guvernare au aprobat pachetul de măsuri socio-economice ”Sprijin pentru România”, prin care sunt lansate mai multe măsuri pentru sprijinirea populației cu venituri reduse și pentru companii.

Un miliard de euro va fi alocat sub formă de vouchere pentru alimente de bază, în valoare de 50 de euro, vouchere acordate la fiecare două luni celor defavorizaţi.

Ce alimente ar putea fi cumpărate și când se acordă voucherele pentru populație

Printre aceste măsuri se numără și voucherele de 50 și 30 de euro pentru cetățenii și elevii cu venituri mici.

Ministrul muncii, Marius Budăi, a venit cu precizări importante referitoare la aceste ajutoare. Oficialul a anunțat data la care intră în vigoare voucherele, ce s-ar putea cumpăra cu ele și care e metodologia de acordare.

Voucherele pentru elevi și români cu venituri mici vor fi probabil acordate de la 1 iunie, deoarece 1 mai este o dată prea apropiată.

Aceste ajutoare ar putea acoperi următoarele 6 alimente de bază: pâine, cartofi, orez, ulei comestibil, carne de pui și ouă, a declarat ministrul muncii pentru Economedia.

Guvernul are în plan să acorde următoarele tipuri de vouchere

Vouchere pentru alimente de bază – 50 de euro la fiecare 2 luni, pentru:

Vouchere pentru elevii care primesc burse sociale – 30 de euro lunar pentru cumpărarea de alimente, rechizite și haine.

Marius Budăi explică mecanismul de acordare a voucherelor

Ministrul Budăi mai spune că procesul de decontare a voucherelor va fi similar cu cel de la tichetele de masă.

”Voucherele se iau de la angajator sau de la instituții precum Protecția Copilului sau Agențiile Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS). Vom lua acele vouchere de la o autoritate care va participa la licitație. Oamenii se vor duce cu ele la magazin, iar magazinele se vor duce înapoi la autoritate și vor primi banii”,

a explicat ministrul Muncii.

În cazul persoanelor cu dizabilități, voucherele vor fi distribuite prin direcțiile de asistență socială și protecția copiilor, iar pentru copii, vouchere vor fi acordate prin intermediul școlilor. Voucherele pentru pensionari vor fi distribuite prin casele de pensii și prin Poșta Română.

Exit mobile version