Marius Budăi, vești bune pentru pensionari. Intră în vigoare de la 1 iunie! Ministrul Muncii a făcut anunțul

Marius-Budai

foto romaniatv.net

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre voucherele pe care Guvernul urmează să le acorde pensionarilor și persoanelor cu dizabilități, dar și elevilor pentru a preîntâmpina abandonul școlar.

Totodată, a vorbit despre sursele de finanțare care vor acoperi cheltuielile cu aceste ajutoare sociale. Astfel, o bună parte din acești bani destinați ajutoarelor vor proveni de la Ministerul Fondurilor Europene condus de liberalul Marcel Boloș.

„Sunt peste 2,3 milioane de pensionari care vor beneficia de această măsură, peste 800 de persoane cu dizabilități şi acum suntem în construcție pe numărul de copii care vor primi vouchere de 30 de euro pentru preîntâmpinarea abandonului școlar. Am majorat deja norma de hrană pentru copiii din orfelinate, pentru masa din spitale”,

a precizat ministrul Muncii la România TV

Sunt tichete emise, de tip card, pe suport electronic pentru sprijinul educaţional. Au fost deja împărţite aceste tichete prin inspectoratele şcolare care le vor distribui către şcoli, grădiniţe şi vor fi înmânate familiilor, elevilor.

Voucherele vor fi distribuite începând cu luna iunie

Marius Budăi a precizat că, în cazul achiziţiei de produse cu vouchere, nu se va primi rest. De aceea, recomandă cumpărarea unei cantităţi mai mari de produse, care ideal ar fi să fie neperisabile.

„Noi ne-am gândit la șase categorii de produse de bază. Îți poți face stocuri de produse neperisabile, nu mergem în fiecare zi cu voucher și ne cumpărăm o pâine, că nu primim rest. Avem tot în pachetul acesta de sprijin o măsură pe care o implementăm deja, pachete cu ajutoare alimentare care conțin făină de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, conserve de carne, gemuri”,

„Sunt deja un număr de 1,2 milioane de cetățeni care primesc acest pachet și urmează ca – astăzi am avut o întâlnire cu domnul ministru Boloş şi cu echipele noastre tehnice – acum lucrez cu echipa de la Ministerul Muncii pentru a întocmi baza de date cu beneficiarii acestui sprijin. Până la mijlocul lunii mai ne dorim să avem actul normativ implementat astfel încât să intre în vigoare de la 1 iunie”,

a declarat Marius Budăi.

Voucherele de 50 de euro vor fi distribuite începând cu luna iunie, din două în două luni. Astfel, beneficiarii le vor primi în iunie, august, octombrie şi decembrie.

Exit mobile version