Marius Budăi, dezvăluiri despre blocajul de la pensii. Când va fi gata noua lege a pensiilor

Marius-Budai

foto romaniatv.net

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut noi dezvăluiri privind blocajul de la pensii. Ministrul a spus când va fi gata noua lege a pensiilor.

Ministrul Muncii a venit cu detalii despre reforma pensiilor din România și a mărturisit că aceasta, dar și procentul din PIB alocat pensiilor, nu-și aveau locul. Declarațiile vin în contextul în care România și-a asumat prin PNRR ca nivelul cheltuielilor publice brute cu pensiile să fie de 9,4% din PIB în perioada 2022-2070.

Ministrul Muncii: Aceasta reforma a pensiilor cuprinsa in PNRR nu-şi avea locul

Marius Budăi consideră că reforma pensiilor din PNRR nu-şi avea locul și nici asumarea procentului din PIB pentru pensii până în 2070. Ministrul a precizat că se merge mai departe pe legea veche și totul se va debloca după îmbunătățirile pe care le vor aduce.

„Suntem într-un blocaj, pentru că aceasta reforma a pensiilor cuprinsa in PNRR nu-şi avea locul. Nu ne blocam aici, mergem mai departe cu legea veche. După ce o vom imbunatati, daca este cazul, vom avea legea şi vom debloca totul. Vrem sa finalizăm noua lege a pensiilor pana la finalul anului acesta”

„Am continuat introducerea dosarelor în sistemul public de pensii și avem peste 2,4 milioane de dosare introduse în sistemul electronic de pensii, pe perioade contributive, pe perioade asimilate, sporuri cu caracter permanent sau nu, sporuri care au fost sau nu luate în calcul.

Astfel, în momentul în care avem etapa finală a reformei asumată în PNRR, dar nu așa cum a fost asumată ci schimbată – dacă mă refer la procent, eu nu voi semna o reformă care să sărăcească românii – să nu mai pierdem timp cu introducerea dosarelor într-un format care să ne permită recalcularea și să trecem la treabă, să rezolvăm inechitățile din sistem”

a declarat ministrul la România TV.

Ministrul Muncii, despre majorarea pensiilor cu o sumă fixă

Marius Budăi a vorbit şi despre majorarea pensiilor cu o sumă fixă, despre care a spus că, în opinia sa, nu este constituțional. Ministrul Muncii a punctat că nu poate descuraja contributivitatea.

„Nu este constituţional şi nici corect majorarea pensiilor cu o suma fixa. Nu pot sa descurajez contributivitatea. Nu pot sa discriminez un cetatean care preferă să fie corect cu statul, sa şi plateasca taxele la stat, faţă de altul care se complace să stea într-un salariu minim pe economie si cu bani mai multi in buzunar”,

a declarat ministrul.
Exit mobile version