Marius Budăi, anunţ pentru pensionari. Ce se întâmplă cu plata ajutoarelor de 250 şi 700 de lei

Marius-Budai-pensii

foto substantial.ro

Marius Budăi dă asigurări că până la data de 15 iulie toţi pensionarii cu venituri mici vor primi cei 700 de lei promişi de stat. În plus, autoritățile mai au de livrat o parte din cardurile sociale în valoare de 250 lei.

Ajutorul financiar de 700 de lei se acordă o singură dată, în luna iulie, acelor beneficiari ai căror venituri lunare cumulate sunt mai mici de 2.000 de lei.

„Ajutorul de 700 de lei nu a ajuns încă la toți românii. Până la data de 15, toți cei care se încadrează vor primi banii pe card sau prin intermediul poștașului. Pragul de 2000 de lei a fost o decizie luată de coaliţie, ghidându-ne după pensia medie din România”,

a declarat ministrul Muncii.

Pentru acordarea acestui ajutor sunt luate în calcul unele categorii de venituri, respectiv: pensiile din sistemul public de pensii şi din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se plătesc în luna iulie 2022, precum şi venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

Sunt luate în calcul veniturile din indemnizaţia socială pentru pensionari, veniturile din salarii şi asimilate salariilor, realizate în luna aprilie 2022.

Ajutorul financiar se acordă doar persoanelor îndreptăţite care au domiciliul în România, nu şi celor care au locul de şedere/reşedinţa obişnuită în străinătate.

Ministrul Muncii, anunţ pentru pensionari

Marius Budăi a făcut câteva precizări importante legate de plata ajutorului de 250 de lei.

„În acest an vor fi patru tranșe de plată pentru ajutorul de 250 de lei. Se va acorda pentru lunile iunie, august, octombrie și decembrie. Încă suntem în activitatea de distribuire a cardurilor pentru populație”,

a mai spus ministrul la România Tv.

Voucherele sociale  de 250 de lei vor fi folosite „strict pentru produsele alimentare” şi fac parte din sprijinul hotărât în coaliţia de guvernare, ca parte a unui pachet mai mare de măsuri.

Listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), iar livrarea cardurilor se realizează de către angajaţii Poştei Române, fără să fie nevoie ca beneficiarii să depună vreo cerere în acest sens.

Exit mobile version