Lista alimentelor care se vor scumpi din data de 1 februarie 2024

lista-alimente

foto afaceri.news

Vești proaste pentru români! Mai multe tipuri de alimente se scumpesc de la data de 1 februariem 2024, conform deciziei Guvernului. De pe listă fac parte cele mai cumpărate și folosite produse, astfel că românii vor fi nevoiți să cheltuie mai mulți bani pentru un coș de cumpărături.

În urmă cu câteva luni, Guvernul le-a dat românilor vestea pe care o așteptau. După un val de scumpiri, a fost introdusă o orodonanță de urgență care a scăzut brusc prețurile alimentelor de bază.

Ei bine, așa cum a fost anunțat încă din anul 2023, această ordonanță va expira în data de 31 ianuarie 2024.

Lista alimentelor care se vor scumpi din data de 1 februarie 2024

După această dată, prețurile vor crește, din nou. Este vorba despre alimentele cele mai cumpărate de români, motiv pentru care toată lumea va plăti mai mulți bani, indiferent de preferințe.

Acest lucru se va întâmpla încă din data de 1 februarie 2024, când prețurile din magazine vor fi modificate.

Având în vedere că adaosul comercial nu va mai fi plafonat, iar taxele au crescut din data de 1 ianuarie 2024, românii ar putea avea o surpriză neplăcută când vor intra în magazine.

Până în acest moment, Guvernul nu a anunțat că ordonanța de urgență urmează să fie prelungită, așa cum s-a mai întâmplat. Așadar, iată lista alimentelor care se vor scumpi.

Ce produse s-au scumpit deja

Anul 2024 a venit cu scumpiri în ceea ce privește mai multe tipuri de produse. Produsele care conțin zahăr au un preț mai mare decât cel de dinainte de 2024, iar diferența poate fi chiar și de un leu. De asemenea, alcoolul și sucurile acidulate s-au scumpit de la începutul acestui an.

Nici țigările nu au ”scăpat” de majorări. Un pachet costă chiar și cu un leu mai mult decât înainte de scumpiri. După majorarea taxelor, au crescut și prețurile la biletele la concerte sau evenimente.

Exit mobile version