Legea pensiilor se schimbă! Anunț de ultimă oră pentru toți cei cu pensii mici

Pensii-2022

foto playtech.ro

Dan Vîlceanu a declarat că în prezent și ministrul Muncii a renunțat la ideea unei renegocieri a PNRR privind majorarea plafonului de 9,4% din PIB pentru pensii. Acesta a mai precizat că, în cazul unei optimizări îl va ajuta pe Marius Budăi, dacă acesta îi va cere acest lucru.

Ideea privind o renegociere a PNRR pentru majorarea plafonului de 9,4% din PIB pentru pensii se pare că s-a încheiat, după cum transmite ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu. Acesta a precizat că se vorbește doar de o eventuală optimizare.

„Din câte am văzut, nu se mai pune problema. Înțeleg că și domnul ministru (ministrul muncii, Marius Budăi, n.r.) a renunțat la ideea renegocierii și s-a pus problema optimizării. Nu pot să spun decât succes la optimizare”,

a declarat Dan Vîlceanu.

Legat de o negociere care să permită creșterea pensiilor mici, ministrul Vîlceanu a precizat că „reforma pensiilor din PNRR asta a cuprins – o lege nouă care să permită creșterea pensiilor mici și eliminarea inechităților din sistem.”

Dan Vîlceanu, despre vârsta de pensionare

În ceea ce privește creșterea vârstei de pensionare ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene declara recent că acest zvon este o minciună.

„Acest zvon cu vârsta de pensionare la 70 de ani este o minciună, este un fake news, pe care cred că toți românii l-au înțeles”,

a spus Dan Vîlceanu, potrivit DCNews.

Ministrul spune că Guvernul dorește să împingă până la 70 de ani limita de pensionare opțională, dar numai în cazul celor care mai doresc să muncească. În ceea ce privește vârsta standard de pensionare, aceasta va rămâne ca până în prezent.

Exit mobile version