Interviu cu Dan Vîlceanu. Care sunt planurile Guvernului privind creșterea pensiilor

Dan-Vilceanu-pensii

foto edupedu.ro

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Dan Vîlceanu a fost invitat la ȘtirileProTV și a vorbit despre sistemul de pensii și reforma lor.

″Principalul obiectiv pe care îl urmărim în reforma pensiilor este eliminarea inechităților și creșterea pensiilor mici. Actualul sistem de pensii este unul clar debalansat. Un pensionar care iese la pensie anul acesta obține o pensie cu 40-50% mai mare decât un pensionar care a lucrat în aceleași condiții și a ieșit la pensie acum șase, sapte ani”,

a declarat Dan Vîlceanu.

Dan Vîlceanu a vorbit despre planurile Guvernului privind creșterea pensiilor, dar și despre stadiul îndeplinirii obiectivelor pe care România și le-a propus prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Care sunt planurile Guvernului privind creșterea pensiilor

″În momentul în care crești pensiile în România, cei cu pensii mari beneficiază de o creștere și mai mare față de cei cu pensii mici, care beneficiază de o creștere mai mică atunci când se face indexarea punctul de pensie.

Toate aceste lucruri trebuie schimbate și de aceea în PNRR a fost cuprinsă ca obiectiv o nouă lege a pensiilor, care să elimine aceste lucruri, care să abordeze inclusiv o altă chestiune sensibilă – acele pensii speciale, toate acestea coroborate cu consolidarea bugetară”

a spus ministrul.

România speră să obțină, până la finele anului 2026, o sumă de 29,2 miliarde de euro – împrumuturi și granturi. Pentru a obține acești bani și-a asumat că va face 64 de reforme, inclusiv una a pensiilor și 107 investiții. Banii europeni vin însă pe măsură ce România își îndeplinește obiectivele.

Exit mobile version