Informația zilei despre creșterea pensiilor. Marius Budăi a făcut anunțul

Marius-Budai-pensii

foto substantial.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, marţi seară, că specialiştii şi cei din conducerea Băncii Mondiale sunt de acord cu reforma pensiilor propusă de el şi susţine că i-a convins întrebându-i dacă pot trăi cu 200-300 de euro pe lună, informează news.ro.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat care sunt concluziile după discuțiile avute cu Banca Mondială şi cum se va realiza majorarea pensiilor.

Întrebat, marţi seară, la Antena 3 cât a pierdut un pensionar din România, din puterea de cumpărare, Marius Budăi a estimat că este vorba de 7-8 la sută.

„În mod clar a pierdut undeva la 7-8% numai prin majorările de preţuri care s-au întâmplat până acum şi dacă lucrurile vor continua pierderile vor fi şi mai mari. Dacă ar fi să cuantificăm şi majorarea de 10% de la început de an suntem cumva cu puterea de cumpărare apărată, dar nu ştim ce se întâmplă în continuare. Avem previziuni, dar trebuie să fim foarte atenți la cifre şi să intervenim”,

a declarat Marius Budăi la Sinteza Zilei de la Antena 3.

Marius Budăi: Specialiştii din Banca Mondială vor fi alături de mine

Întrebat ce discuții a avut cu Banca Mondială, Marius Budăi a precizat că a găsit un sprijin enorm în conducerea bordului Băncii Mondiale pentru estul Europei şi pentru România pentru creşterea pensiilor. 

„Am avut discuții repetate în care le-am explicat pe cifre raționamentul susținut de PSD de când am luat ministerul că acel 9,4% nu este îndestulător în primul rând pentru a rezolva inechitățile din sistem, după care să putem majora veniturile seniorilor acestei ţări pentru că, cu inflație sau fără inflație puterea de cumpărare a părinților şi bunicilor noştri este încă mică în România şi mai avem mult de lucru”,

„Le-am explicat de ce nu poate există o sustenabilitate a sistemului de pensii din România. Le-am explicat că noi în România avem în ţări Uniunea Europeană între 4-5 milioane de cetăţeni români care au fost pregătiţi în România pe cheltuiala României, contribuie la PIB-ul altor ţări şi contribuie la sistemele de pensii de acolo şi nu în România”,

a explicat ministrul.

Banca Mondială a înţeles că România are nevoie de sprijin

„Au înțeles foarte bine de ce avem nevoie de sprijin în mediul de afaceri să atragem acea forță de muncă greu angajabilă. I-am întrebat şi pe tehnicienii şi pe comisarii din Uniunea Europeană dacă în România este pensia minimă 200 de euro şi salariul minim este 300 de euro pe net, dacă dumnealor ar putea trăi cu 200 sau 300 de euro pe lună.

M-am bucurat să aud de la conducerea Băncii Mondiale că vor fi alături de mine, vor fi alături de seniorii acestei ţări în această reformă”

a mai spus Marius Budăi.

Întrebat dacă a primit vreo undă verde de la Comisia Europeană, aşa cum a primit de la Banca Mondială, privind majorarea pensiilor, Budăi a declarat că ”am scris bazaconii în PNRR”.

”Nu Comisia Europeană este un zid în faţa noastră, ci noi care am scris bazaconii în PNRR suntem un zid în faţa cetăţenilor români”,

a răspuns Budăi.
Exit mobile version