Guvernul a aprobat ajutorul pentru pensionari. Nicolae Ciucă a făcut anunțul

Nicolae-Ciuca

foto romaniatv.net

Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul. Șeful Executivului precizează că în ședința de joi care a început deja, Guvernul va aproba prin ordonanţă de urgenţă, acordarea unui ajutor financiar în cuantum de 700 lei.

De acest ajutor vor beneficia pensionarii ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei, iar suma ar urma să fie primită începând cu luna iulie.

„Așa cum ne-am angajat în cadrul coaliției, tot azi, prin OUG, vom aproba acordarea în luna iulie a acelui ajutor financiar de 700 de lei pentru pensionarii ale căror venituri sunt sub limita de 2500 de lei (2.000 de lei – n.r.)”,

a declarat Nicolae Ciucă.

În ceea ce privește numărul persoanelor care vor beneficia de noul ajutor de la stat, potrivit premierului, 3,3 milioane de pensionari din țară sunt vizați.

Nicolae Ciucă a mai anunțat și că emiterea voucherelor sociale pentru persoanele vulnerabile a început deja. Un număr de 2,5 milioane de persoane vor beneficia de acest ajutor de la stat, a adăugat acesta.

Premierul a explicat că toate aceste măsuri fac parte din programul Sprijin pentru România și au rolul de a compensa măcar o parte din creșterea fără precedent a prețurilor din ultimele luni de zile.

Ciucă: A început emiterea voucherelor sociale

„Continuăm implementarea programului Sprijin pentru România. Astăzi putem să anunțăm că emiterea voucherelor sociale pentru persoanele vulnerabile a început. Aproximativ 2,5 mililioane de persoane vor beneficia de această formă de sprijin menite să compenseze o parte din creșterea prețurilor”,

a spus Ciucă, potrivit Agerpres.

Potrivit proiectului de ordonanță de urgență care urmează să fie aprobat în ședința de joi de la Guvern, pensionarii sistemului public de pensii, dar și pensionarii din sistemul militar care au venituri mai mici sau egale cu 2.000 de lei vor primi acest ajutor.

Exit mobile version