Guvernul a adoptat noile modificări la Codul Fiscal. Ce taxe cresc de la 1 august

sedinta-guvern

foto realitatea.net

Guvernul a adoptat modificările propuse la Codul Fiscal. Începând cu 1 august se scumpesc țigările, băuturile alcoolice și băuturile nealcoolice care conţin adaos de zahăr sau alţi îndulcitori sau aromatizate. Tot de la august cresc taxele pentru jocurile de noroc și se modifică taxarea contractelor part time.

De la 1 ianuarie, se elimină impozitul specific pentru sectorul Horeca, crește impozitul pe dividente de la 5% la 8%, iar microîntreprinderile vor fi obligate să aibă cel puțin un angajat. Guvernul estimează că noile modificări fiscale vor aduce în plus la bugetul de stat 1,2 miliarde lei în 2022 şi 10,5 miliarde de lei în anul 2023. 

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că modificările la Codul fiscal au avut în vedere asigurarea unui climat de predictibilitate şi stabilitate mediului de afaceri şi, pe de altă parte, eliminarea unor excepţii.

Şeful Executivului a precizat că în vederea elaborării formei finale au proiectului au avut loc discuţii cu mediul de afaceri, cu patronatele, cu sindicatele.

„Am făcut tot ceea ce a depins de noi astfel încât pe de-o parte să începem, aşa cum ni s-a solicitat, să eliminăm excepţiile, iar, pe de altă parte, să facem în aşa fel încât să asigurăm mediului de afaceri predictibilitate şi stabilitate pentru a putea să încurajăm continuarea investiţiilor în economia românească”,

a declarat Nicolae Ciucă.

Proiectul de modificare a Codului Fiscal poate fi consultat AICI și AICI.

Exit mobile version