Gazprom: incendiu la o instalație de procesare. Livrările de gaze spre Occident au fost reduse

Gazprom a redus livrările de gaze spre Occident după un incendiu la o instalație de procesare, informează Agerpres.ro. Grupul energetic rus Gazprom a redus exporturile de gaze spre Occident din cauza unui incendiu la o instalaţie de procesare din Novy Urengoy, un oraş din vestul Siberiei, transmite DPA.

Potrivit informaţiilor care circulau vineri în mass media din Rusia, livrările de gaze naturale ruseşti spre Occident via Belarus şi Polonia au fost deja reduse la jumătate, până la un miliard de metri cubi pe zi. În schimb, cantităţile convenite anterior au fost transportate via conducta Nord Stream 1 prin Marea Baltică precum şi prin Ucraina.

Gazprom: incendiu la o instalație de procesare

Autorităţile ruse au informat că nu există răniţi în urma unui incendiu care a avut loc joi la o fabrică de procesare amplasată la 23 de kilometri de Novy Urengoy. A fost demarată o anchetă asupra cauzelor incendiului.

Conform unor informaţii publicate anterior de grupul Gazprom, instalaţia de procesare a gazelor afectată de incendiu urma să fie înlocuită în următori ani. În aceste condiţii, experţii se aşteaptă ca Gazprom să nu repare facilităţile afectate de incendiu.

Articol integral pe AGERPRES.

Exit mobile version