Florin Cîțu: „Salariul minim pe economie trebuie să crească”

florin-citu

Foto: gov.ro

Până la sfârşitul lunii octombrie, autorităţile vor prezenta o formulă clară pentru calcularea salariului minim, a concluzionat premierul Florin Cîţu după reuniunea Comitetului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, care a avut drept temă majorarea salariului minim din România.

„Salariul minim pe economie trebuie să crească! Este concluzia ședinței de astăzi pe care am avut-o cu reprezentanții Consiliului Tripartit. Reprezentanții sindicatelor și patronatelor susțin această măsură și, prin urmare, am decis ca până la finalul lunii octombrie să avem o formulă clară pentru calcularea salariului minim.

Avem nevoie de o formulă predictibilă și transparentă, astfel încât oamenii să știe exact cu cât crește salariul minim în fiecare an. Predictibilitatea e cheia!”,

a declarat premierul.

Sindicatele susțin creșterea salariului minim pe economie la valoarea brută de 2.550 de lei, reprezentând o creștere netă de 143 de lei, a indicat CNS Cartel Alfa înaintea întâlnirii de marți a Consiliului Național Tripartit de Dialog.

Potrivit legilor în vigoare, oficial în România avem trei salarii minime brute: cel clasic de 2.300 lei, cel pentru studii superioare de 2.350 lei și cel pentru angajații din construcții de 3.000 lei.

Exit mobile version