Exxon și Chevron, cheltuieli mai mari în a doua jumătate a anului

Ambii producători americani, Exxon și Chevron. se așteaptă la cheltuieli mai mari în a doua jumătate a anului, pe măsură ce sunt reluate investițiile în proiectele cheie, deși Chevron și-a redus bugetul pentru 2021, relatează Forbes.ro.

Exxon Mobil a raportat vineri cel mai mare profit trimestrial din ultimul an, depășind estimările analiștilor. Profitul a fost stimulat de prețurile mai mari ale petrolului și de câștigurile record înregistrate din activitatea sa de produse chimice, transmite Reuters.

De asemenea, Chevron Corp a raportat cel mai mare profit din ultimele șase trimestre și s-a alăturat freneziei din industria petrolieră pentru a recompensa investitorii.

„Încercăm să recâștigăm investitorii … cererea pentru produsele noastre s-a recuperat complet, iar cererea pentru acțiunile noastre este în curs de recuperare”

a declarat directorul financiar al companiei, Pierre Breber, pentru sursa citată.

Petrolul și gazul se tranzacționează aproape de maximele din ultimii ani, deoarece consumul de combustibil a înregistrat pierderi provocate de pandemie, iar gazul natural a crescut. De asemenea, decizia OPEC de a transfera țintele de producție pentru anul viitor a menținut prețul petrolului la peste 70 de dolari pe baril.

Articol integral pe Forbes.ro.

Exit mobile version