Este vestea zilei privind majorarea pensiilor! Marius Budăi a făcut anunțul

pensii

foto capital.ro

Marius Budăi a făcut precizări importante pentru milioane de români. Acesta a susținut că nu vrea să intre într-o dezbatere în contradictoriu cu liderul PNL Florin Cîțu pe tema pensiilor.

Ministrul Muncii a comentat pe marginea majorării pensiilor. El nu a putut spune punctual dacă în acest an se vor majora. Ministrul a susținut că nu vrea să aducă așteptări pe care să nu le poată îndeplini.

„Aceste lucruri se discută în coaliție, se analizează și se anunță. De asta suntem prezenți noi, PSD, la guvernare, să ne batem pentru cetățenii români și asta vom face în continuare. Ne vom bate și ne vom asigura că pe perioada cât suntem noi la guvernare vom încerca să îi apărăm pe cetățenii români, în primul rând, cu tot ceea ce se întâmplă acum cu aceste prețuri din energie și să ne aducem aminte de acea liberalizare sălbatică, însă nu numai de cetățeni trebuie să avem grijă și de firme să-și păstreze locurile de muncă.

Problematica este mult mai mare din punct de vedere atât al protecției sociale, cât și a protecției angajatorilor. Nu vreau să aduc așteptări nimănui pe care să nu le putem îndeplini și atunci când vom avea ceva de comunicat vom comunica”,

a declarat Marius Budăi.

Ce a declarat ministrul referitor la noua lege a pensiilor

„Asumarea în PNRR este pentru sfârșitul anului, în câteva zile trebuie să încheiem acordul cu Banca Monidală pentru asistenţa tehnică, ne luptăm să fie încheiat la timp. Vom avea în trimestrul I rezolvat acest jalon din PNRR, după care va urma perioada de asistență tehnică. Este o lege bună şi vom îmbunătăţi acolo unde trebuie. În paralel continuăm cu prima etapă a recalculării”.

a spus Marius Budăi.

Reacția lui Marius Budăi vine după ce Florin Cîțu a avut un comentariu pe această temă sensibilă.

Președintele PNL a reacționat după ce Comisia Europeană a transmis, la solicitarea presei din România, că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu poate fi renegociat decât în condiții excepționale, precum dezastrele naturale.

Exit mobile version