Combaterea evaziunii fiscale. Marcel Boloș vrea să le dea arme inspectorilor ANAF

Marcel-Boloș

foto gds.ro

Marcel Boloș, cel care conduce destinul Ministerului Finanțelor din România, vrea ca o parte din angajații ANAF să aibă dreptul de a purta pistol.

Este vorba despre acei inspectori de la antifraudă care au nevoie de mai multă siguranță atunci când își desfășoară activitatea. Ministrul Boloș a anunțat că și în alte țări există Poliția Fiscală, astfel că țara noastră trebuie să respecte acest exemplu și să-l implementeze, informează fanatik.ro.

Marcel Boloș vrea să înființeze Poliția Fiscală

Marcel Boloș ar dori ca inspecțiile antifraudă să nu mai fie făcute de inspectorii regionalelor ANAF, ci la nivel județean de acei inspectori ai ”Poliției Fiscale”.

Acești inspectori vor avea dreptul să poarte armă pentru a se putea apăra, la nevoie.

O decizie pe care o vom implementa în timp, e nevoie de permise port-armă, în alte țări există poliția fiscală”,

a explica Boloș.

Boloș vrea militarizarea inspectorilor ANAF

”Avem această noutate, să zicem, pentru militarizarea inspectorilor antifraudă. Trebuie să spun că noutatea este legată de militarizare şi de această posibilitate pe care o vor avea, legală, de portarmă, inclusiv de protecţie în timpul serviciului”, 

a mai transmis ministrul.

Inspectorii ANAF de la departamentul antifraudă ar avea nevoie de armă pentru a se proteja în special de traficanți.

Fără să se ferească de cuvinte, Marcel Boloș a anunțat că vrea ca evazioniștii să știe de frica inspectorilor ANAF, care vor avea pistoale. 

Boloş a precizat, în context, că pentru luna ianuarie a acestui an ANAF şi-a atins ţinta de venituri şi că instituţia va oferi ”o surpriză” în ceea ce priveşte activitatea din a doua lună a anului.

Exit mobile version