Ce se întâmplă cu pensiile speciale. Ce diferențe uriașe există între beneficiarii de pensii

Pensii-speciale

foto playtech.ro

Pensiile speciale care depășesc salariul președintelui României rămân neatinse. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat că proiectul legislativ de impozitare cu 90% a fost respins în Camera Deputaților.

Încercarea AUR de a impune o prevedere legală prin care pensiile speciale care depășesc salariul președintelui României să fie impozitate cu 90% a eșuat.

La începutul acestei primăveri, liderul AUR George Simion a susținut că această inițiativa reprezintă singura cale pentru a impozita pensiile speciale, care nu încalcă dispozițiile constituționale.

Pensiile speciale rămân neclintite

Senatorii PSD, PNL și UDMR au votat pentru respingerea propunerii legislative a partidului AUR privind impozitarea pensiilor speciale cu 90%, deși la nivel declarativ reprezentanții formațiunilor politice susțin eliminarea acestor pensii.

În debutul acestei săptămâni, inițiativa legislativă a Alianţei pentru Unirea Românilor a primit aviz negativ din partea majorității membrilor Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi naţionale a Camerei Deputaţilor, arată un comunicat de presă al partidului.

”Eliminarea pensiilor speciale este folosită ca temă principală de către partidele sistemului în campania electorală, însă odată ajunse la putere, acestea uită de promisiunile făcute poporului.

AUR a promis că va lupta pentru ca toate aceste pensii nesimţite să dispară, iar proiectul care prevede impozitarea lor cu 90% este un prim pas. Nu vom ceda până când nu vom izbândi. Să nu uităm că românii sunt din ce în ce mai afectaţi de valul de scumpiri şi de criza energetică, iar actualul Guvern de-abia poate aloca 3,4% din PIB pentru a proteja populaţia şi economia românească”,

a declarat deputatul AUR George Badiu.

Ce diferențe uriașe există între beneficiarii de pensii

AUR atrage atenția că în România sunt aproximativ 9.600 de beneficiari de pensii speciale, care au pensii, în medie de 9.500 de lei. În schimb, aproape 5 milioane de pensionari din sistemul public au o pensie medie mult mai mică, de 1.500 de lei.

Exit mobile version