Ce se întâmplă cu pensiile și salariile din toamnă. Vestea așteptată de milioane de români

pensii-salarii

foto impact.ro

Pensiile și salariile din România ar putea crește din nou, începând din această toamnă. Pentru moment, Guvernul a elaborat un pachet de măsuri economice pentru românii cu venituri mici, însă dacă vor mai rămâne se ia în calcul majorarea veniturilor, scrie Antena 3.

Guvernul intenționează să mai majoreze o dată pensiile și salariul minim, până la finalul anului în curs, însă românii vor mai avea de așteptat până la acest moment.

În ce condiții ar putea crește pensiile salariul minim din România

Executivul ia în calcul ca veniturile să crescă cu 6% – 7% în cazul cele mai mici majorări, iar cea mai mare creștere s-ar înregistra la pensii, acolo unde veniturile ar urma să crească cu 10% – 12%.

În ce privește salariul minim, acesta ar putea fi majorat cu 200 de lei, iar această sumă ar putea fi scutită de la impozitul privind contribuțiile la fondul de sănătate și cel de asigurări sociale.

Până atunci, Executivul vrea să adopte mai întâi acel pachet de sprijin pentru românii care au venituri reduse. Vouchere de 50 de euro pentru pensionarii cu venit minim și vouchere de 30 de euro pentru copiii din familii cu venituri modeste.

Analiştii economici spun că decizia este bună, însă suma este insuficientă.

Exit mobile version