Ce este „taxa de solidaritate”. Peste 330 de companii lovite de „găselniţa” guvernului

taxa-romania-firme-solidaritate

foto playtech.ro

Noua coaliţie politică vrea să readucă la viaţă „taxa de solidaritate”, prin care încearcă să facă rost de bani pentru majorări de pensii, salarii şi alocaţii.

Banii ar urma să vină de la marile companii din România, cu cifre de afaceri de peste 100 de milioane de euro. Printre acestea s-ar număra Dacia, Dedeman, OMV Petrom, Lidl, Carrefour, Kaufland sau Rompetrol.

Introducerea taxei propusă de UDMR şi agreată de PSD

Introducerea „taxei de solidaritate” pentru companiile cu cifra de afaceri mai mare de o sută de milioane de euro a fost discutată în şedinţa de luni a coaliţiei, dar în timp ce aceasta este propusă de UDMR şi agreată de PSD, liberalii nu doresc ca măsura să fie una permanentă.

În 20 noiembrie, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a avansat ideea instituirii unei „taxe de solidaritate” care să fie aplicată companiilor care înregistrează o cifră de afaceri de peste o sută de milioane de euro pe an, precizând la acel moment că acest subiect nu se regăseşte în programul de guvernare, dar va fi discutat după instalarea Guvernului.

Şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că toate companiile care au cifră de afaceri peste 100 milioane ar putea să achite o taxă de solidaritate de 1 la sută pentru sănătate şi educaţie, pentru a sprijini în acest fel bugetul naţional.

Exit mobile version