Carnea, un lux pentru români. Cât a ajuns să coste un kilogram de muşchi de porc

Preturi-record-la-carne

foto impact.ro

Scumpirile în lanț ne vor face să fim mai rezervaţi atunci când vom merge la cumpărături pentru masa de Paște. Carnea de miel s-a scumpit deja cu 30%, iar preţul carcasei de porc a crescut cu 50%.

Kilogramul de piept de pui va depăşi în curând 30 de lei, spun crescătorii de păsări. De la începutul acestei luni, produsele din carne sunt mai scumpe cu 20%. Mulţi români spun că, din acest motiv, au ajuns să mănânce carne mai rar.

Carnea de miel în pieţe se va vinde cu peste 40 de lei kilogramul, însă de departe cele mai mari creşteri de preţ se observă la cartofi şi lactate.

Carnea, un lux pentru români

Muschiuleţul de porc a ajuns în unele supemarketuri la 35 de lei pe kilogram, cu 5 lei pe kilogram mai mult faţă de acum două săptămâni.

Unii cumpărători spun că mănâncă tot mai rar carne de porc. Sunt însă şi măcelării sau magazine de producător cu preţuri mai accesibile.

În abatoare, carne de porc, atât în viu, cât şi în carcasă, s-a scumpit cu peste 45%, potrivit datelor Comisiei de Clasificare a Carcaselor.

Nu doar carnea de porc s-a scumpit, ci şi puiul. Acum pieptul de pui costă în unele supermarketuri chiar şi 29 de lei şi 49 de bani, cu circa 2 lei pe kilogram mai mult faţă de acum două luni.

Exit mobile version