Când vor primi pensionarii și elevii voucherele pentru alimente de la Guvern

pensionari-vouchere

foto cancan.ro

Vouchere sociale: tichetul va avea valoare nominală de 250 de lei, se distribuie o dată la două luni şi se foloseşte pentru plata alimentelor. Pensionarii cu venituri nete lunare de cel mult 1.500 de lei, printre beneficiari.

În cadrul programului de ajutorare a populației vulnerabile din România, autoritățile s-au gândit la un mecanism pe bază de vouchere sociale. Acestea sunt, practic, noile tichete de masă, având în vedere că pot fi folosite doar pentru achiziționare de alimente.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, la întâlnirea cu reprezentanţii Confederaţiei Sindicale Meridian, că, până la sfârşitul săptămânii viitoare, vor fi pe masa Guvernului noi reglementări pentru implementarea măsurilor economice şi sociale care fac parte din pachetul „Sprijin pentru România”.

Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă bugetul acestui program este de peste 3,1 miliarde de lei, iar de banii de la Guvern vor beneficia peste 2,8 milioane de români.

Tichete cu valoare de 250 lei care vor fi acordate la fiecare două luni, până la sfârşitul acestui an. Atenţie, voucherele vor fi pe suport electronic (card), fără să se permită efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar. În varianta actuală a Ordonanței de Urgență, această formă de ajutor financiar va fi distribuită între 1 iunie 2022 și 31 decembrie 2022.

Vor beneficia de ele, printre alţii, pensionarii care au venituri mai mici sau egale cu 1.500 lei, neluându-se în considerare alte ajutoare, potrivit acestui draft. Din nou un semn de întrebare – nu ştim dacă cei care au venituri din exploatarea pământului, din arendă de ex., şi depăşesc această sumă de 1.500 lei vor beneficia sau nu de aceste vouchere.

Cine va beneficia de voucherele

Beneficiază de sprijin material sub formă de tichete sociale emise pe suport electronic următoarele categorii de persoane și familii, denumite în continuare beneficiari:

Beneficiarul poate utiliza tichetele sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde numai în rețeaua unităților afiliate, pe baza actului de identitate.

Exit mobile version