Când se vor mai majora pensiile în România. Ministrul Muncii spune că există vești bune de la Comisia Europeană

Marius-Budai

foto romaniatv.net

Ministrul muncii și protecției sociale a vorbit despre când se pot majora pensiile în România. El spune că există vești bune de la Comisia Europeană în acest sens.

Marius Budăi vrea să le dea speranțe pensionarilor din România și spune că, în contextul crizelor generate de războiul din Ucraina și de scumpirea energiei, Comisia Europeană ar putea fi mai flexibilă cu privire la majorarea pensiilor.

Ministrul a promis că, deși creșterea pensiilor nu este prevăzută în programul de guvernare, el vrea să reușească să facă acele creșteri de pensii.

Marius Budăi: „Noi suntem cei care am dat câte ceva”

„Noi suntem cei care, de fiecare dată când am fost la guvernare, am dat câte ceva. Nu suntem USR, să înghețăm venituri. Deja au început discuțiile de renegociere a PNRR, domnul comisar a spus clar că există flexibilitate din partea Comisiei Europene””,

a declarat Marius Budăi.

Marius Budăi a explicat că țara noastră primește deja ajutor din partea Băncii Mondiale în domeniul pensiilor și protecției sociale.

Domnul comisar a spus foarte clar că facem eforturi pentru lupta împotriva sărăciei”, a mai spus Budăi, fără a explica limpede dacă a acceptat sau nu o renegociere a PNRR.

Acest aspect este foarte important, pentru că în februarie, Comisia Europeană a precizat că dacă o țară nu mai poate îndeplini PNRR, din motive excepționale precum dezastre naturale de dimensiuni istorice, ar putea fi renegociat Planul de Redresare și Reziliență.

Comisia Europeană mai spunea că, pentru ca România să se încadreze cu pensiile în plafonul de 9,4% din PIB, sistemul trebuie reformat așa cum a fost angajamentul din PNRR, adică prin creșterea pensiilor foarte mici, încurajarea pensionării târzii și regândirea pensiilor speciale, cărora să li se aplice principiul contributivității.

Exit mobile version