Autoritățile ar putea implementa un nou pachet de măsuri sociale. Ministrul Marius Budăi, vești bune pentru români

marius-budai

foto b1tv.ro

Ministrul Muncii a explicat recent că autoritățile ar putea implementa un nou pachet de măsuri sociale, în cazul în care va fi nevoie. Potrivit informațiile transmise de Marius Budăi, sunt vizați românii care fac parte din categoriile vulnerabile.

Ministrul a subliniat că țara noastră se află în momentul de față la al doilea pachet de masuri. Există încă un program care vizează 1,2 miliarde de români, respectiv „cei care primesc pachete cu alimente de bază”.

Autoritățile sunt foarte atente la ce se întâmplă și vor implementa alte măsuri „în slujba cetățeanului”, dacă va fi nevoie, potrivit informațiilor transmise de Marius Budăi.

„România este acum la un al doilea pachet de masuri, dacă discutăm și despre compensarea și plățile pe care le-am făcut doar prin Ministerul Muncii. Am plătit 1,2 miliarde de lei pentru compensarea facturilor la energie și gaze naturale, bani pe care i-a pus Guvernul”

„Suntem foarte atenți la ceea ce se întâmplă. Mai avem un program de care beneficiază 1,2 miliarde de români. Este vorba despre cei care primesc pachete cu alimente de bază. Pe viitor, dacă va fi nevoie, cu siguranță vom interveni. Este momentul în care Guvernul trebuie să demonstreze solidaritate cu categoriile de cetățeni vulnerabili”,

a spus Marius Budăi.

Măsurile care au fost aprobate recent în ședința de Guvern

Ministul Muncii a spus și că au fost aprobate recent două măsuri în ședința de Guvern. Este vorba despre „ cea de compensare a prețului pe combustibil” și „cei 200 de lei pe care angajatorul i-ar putea da în plus la salariu”, acești bani fiind „nepurtători de taxe”.

„La început de an am majorat pensiile cu 10 la sută și pensia minima cu 20 la sută. Cu siguranță ca trebuie să gândim măsuri în continuare. Noi suntem la un al doilea pachet de măsuri, care este compus și dintr-un pachet de sprijin pentru producătorii români, pentru IMM-uri”

a mai spun Budăi.
Exit mobile version