Au fost virați primii bani pe cardurile sociale. Ce vor primi pensionarii alături de cardul alimentat cu 250 de lei

carduri-sociale

foto infofinanciar.ro

Peste 12.000 de români au primit pe cardurile sociale prima din cele patru tranșe ale ajutorului în valoare de 250 de lei, anunță Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Până la data de 1 iulie, peste 500.000 de români vor putea folosi ajutorul financiar din bani europeni.

Cardurile vor fi însoțite de scrisori care conțin instrucțiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre operatorii economici parteneri și un număr de telefon pentru cazurile în care întâmpinați probleme.

După cum s-a stabilit în luna mai, de luna asta, persoanele singure sau familiile cu venituri reduse vor primi un ajutor bănesc de la stat pentru cumpărarea de alimente, sub forma unor tichete sociale pe suport electronic.

Voucherele sociale sunt încărcate o dată la două luni cu câte 250 de lei, în patru tranșe până la finalul anului.

„Până la sfârșitul acestei săptămâni, aproximativ 350.000 de români vor primi cardurile sociale, care se încarcă pe măsură ce sunt distribuite. Până la data de 1 iulie, peste 500.000 de români vor putea folosi ajutorul financiar din bani europeni pentru achiziționarea alimentelor necesare.”

„Dacă, din motive obiective ce țin de mecanismul etapizat de producție și distribuire, apar mici decalaje, MIPE asigură că nu există riscul ca vreunul dintre potențialii beneficiari să nu primească ajutorul”,

anunță Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Livrarea cardurilor se realizează de către angajații Poștei Române, fără să fie nevoie ca beneficiarii să depună vreo cerere în acest sens.

Beneficiază de vouchere următoarele categorii de persoane:

Exit mobile version