Anunţul momentului despre punctul de pensie! Dezvăluire direct de la Guvern

Pensii-2022

foto playtech.ro

Pensiile au fost mereu un subiect extrem de important, mai ales în ceea ce privește valoarea lor. Secretarul de stat, Cristian Vasilcoiu, a vorbit despre evoluția punctului de pensie din 2009 și până în prezent.

Cristian Vasilcoiu, secretarul de stat în cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, a vorbit despre punctul de pensie din România și despre evoluția sa din ultimii ani. Oficialul susține că oamenii care ies la pensie primesc un punctaj mic, media fiind de un punct.

Pensiile românilor nu sunt chiar mari, însă, dacă nu ar fi fost pensia minimă, aceștia ar fi încasat lunar sume extrem de mici. Cristian Vasilcoiu susține că un alt lucru bun care s-a întâmplat este majorarea constantă a punctului de pensie, care a adus creșterea venitului încasat lunar de vârstnici.

„În România punctajul obținut de o persoană care ajunge la vârsta de pensionare este mic, media fiind de un punct. Dacă nu se instituia pensia minimă și nu se mărea constant punctul de pesie, aveam și azi pensii cuprinse între 12 și 600 de lei. De exemplu, punctul de pensie era 871 de lei în 2016, iar astăzi e 1586 lei.”,

a postat Cristian Vasilcoiu pe pagina sa de Facebook.

Evoluția punctului de pensie

Cristian Vasilcoiu a prezentat evoluția punctului de pensie din ultimii ani. Punctul de pensie a crescut la fiecare început de an astfel:

În 2021, punctul de pensie a rămas la 1.442 de lei, suma din septembrie 2020. Apoi a crescut la 1.586 de lei (ianuarie 2022), după cum demonstrează tabelul publicat de secretarul de stat în cadrul Ministerului Muncii, Cristian Vasilcoiu.

Criza energetică a dat calculele Ministerului Muncii peste cap

Reprezentantul Ministerului Muncii a vorbit despre problemele cu care se confruntă guvernul cu privire la prevederile din PNRR care afectează majorarea pensiilor.

„Din 2017 și până astăzi pensiile au crescut în jur de 50%. În februarie 2017 pensia minimă era undeva la 350 sau 400 de lei. Acum este 1.000 lei. Punctul de pensie era 871 lei, acum este 1.500 lei. În ultimii 5 ani iată că avem niște creșteri. Analizăm împreună cu ministerul de Finanțe o nouă posibilitate de creștere a pensiilor și salariilor.

Încă nu s-a terminat trimestrul I să vedem ce cheltuieli a avut statul, care este deficitul și în funcție de asta să vedem ce bani avem pentru a-i redirecționa către pensii și salarii. Criza energetică ne-a dat calculele peste cap, 15 miliarde din banii statului se duc pe compensare și plafonare la energie. Fără această criză ei se puteau investi în salarii și pensii”,

a precizat Cristian Vasilcoiu.
Exit mobile version