Anunţ de ultimă oră. Cu cât se majorează salariile şi pensiile de anul viitor

salariul-minim

foto impact.ro

Salariile și pensiile se majorează de anul viitor, iar pensiile ar putea creşte cu mai mult de 10%, aşa cum se ştia, potrivit unor surse guvernamentale, informează antena3.ro.

Surse guvernamentale spun că, de anul viitor, salariul minim pe economie ar putea fi majorat de la 2.550 de lei brut la 3000 de lei. Acesta este ultima variantă luată în calcul în aceste momente de către coaliția de guvernare, tocmai pentru a respecta și o directivă care ar putea să vină în perioada următoare din partea Comisiei Europene.

Este vorba despre o directivă care a fost votată deja în Parlamentul European și prevede ca salariul minim pe economie să fie jumătate din salariul mediu pe economie din fiecare țară europeană. 

Acest lucru înseamnă o creștere de 450 de lei brut pentru salariații care câștigă acest venit minim lună de lună, adică în valoare netă, înseamnă circa 250 de lei pe care ar putea să îi primească în mână după ce sunt oprite toate aceste taxe. 

Cu cât se majorează pensiile

Tot de anul viitor ar putea fi și majorate pensiile în țara noastră. 11 % este varianta luată în calcul în aceste momente de coaliția de guvernare pentru un punct de pensie. 

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat deja asigurări că pensiile vor fi majorate cu cel puţin 10 % acum, iar acum, potrivit unor surse din coaliția de guvernare, ultimele calcule se fac pe varianta de 11%.

Aceasta ar putea fi cea mai mare majorare care să fie dată pentru pensionarii României de anul viitor.

Exit mobile version