Ministrul Finanţelor anunţă prelungirea programului IMM Invest şi a subprogramului Agro IMM Invest

ministrul-finantelor

foto fanatik.ro

Adrian Câciu anunţă prelungirea programului IMM Invest şi a subprogramului Agro IMM Invest. În cazul IMM-urilor din sectorul agricol au fost ridicate plafoanele prevăzute de lege până la care acestea pot contracta credite cu garanţii de stat.

Plafonul pentru cele două programe este de 10 miliarde de lei pentru anul viitor, potrivit ministrului Adrian Câciu.

„Pe de o parte s-a plecat de la rezultate – programele au funcţionat foarte bine – şi e un semnal că Guvernul intenţionează în continuare să finanţeze economia prin orice fel de instrumente, mai ales cele financiare. Ca noutate, referitor la plafoanele pentru Agro IMM Invest, beneficiem de cadrul temporar pus la dispoziţie de Comisia Europeană, iar plafoanele au fost ridicate.

Pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul pescuitului şi acvaculturii plafonul se ridică la 345.000 de euro, pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole plafonul a fost ridicat la 290.000 de euro, iar pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul alimentar plafonul a fost ridicat la 2.300.000 de euro”,

a declarat ministrul Finanţelor Publice.

Până în octombrie 2021, prin IMM Invest România au fost acordate garanții de stat de peste 19 miliarde lei, din care 1,33 miliarde lei în cadrul subprogramului Agro IMM Invest.

Exit mobile version