Zi liberă pentru elevi și profesori, în mijlocul săptămânii. De ce nu se fac ore miercuri, 5 octombrie

zi-libera-5-octombrie

foto rfi.ro

Miercuri, 5 octombrie, nici elevii și nici profesorii nu merg la școală. Ziua liberă vine cu două săptămâni înaintea primei vacanțe a anului școlar în curs, structurat pe module de învățare.

Motivul pentru care 5 octombrie a fost decretată zi liberă este sărbătorirea Zilei Educației. Potrivit ordinului de ministru, “În ziua de 5 octombrie – Ziua Internațională a Educației și în zilele nelucrătoare / de sărbătoare legală prevăzute de lege și de contractul colectiv de muncă aplicabil nu se organizează cursuri”, scrie Edupedu.ro.

De ce celebrăm școala prin lipsa de la școală?

“Pentru că ar trebui să o celebrăm prin altceva, dar cum guvernul nu a venit niciodată cu o recunoaștere financiară sau materială, atunci a venit prin această recompensare. Este singurul lucru pe care am putut să-l negociem prin contractul colectiv de muncă, pentru că legislația din România interzice negocierea unor drepturi cu caracter salarial”

a declarat președintele FSE Spiru Haret.

Anul acesta școlar a început pe 5 septembrie și este organizat pe 5 „module de învățare” și are 5 vacanțe. Pe 21 octombrie se încheie primul modul de învățare și urmează o primă vacanță.

Structură an școlar 2022 – 2023 

Exit mobile version