Vineri se decide cum va începe şcoala anul acesta

incepe-scoala

foto: botosaninecenzurat.ro

Măsurile pentru deschiderea şcolilor cu prezenţă fizică din 13 septembrie vor fi discutate vineri, de la ora 10.00, la Palatul Victoria.

Premierul Florin Cîţu a convocat o întâlnire la care vor participa ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă, reprezentanţii INSP, şeful DSU Raed Arafat şi coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă, a anunțat Sorin Cîmpeanu.

Măsurile agreate vor fi incluse într-un nou ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății, care va apărea în perioada 1-3 septembrie.

Elevii nevaccinaţi ar putea face cursuri online

Se vor discuta și măsuri de stimulare a vaccinării. Nu vă ascund că este de luat în calcul, cu titlul de ipoteză, inclusiv acea decizie care în cazul apariției unor cazuri confirmate într-o clasă, cei care nu sunt vaccinați să treacă obligatoriu în online, iar cei care sunt vaccinați să poată continua cu prezență fizică, nu să fie obligați.

Opțiunea numărul unu este aceea de deschidere a școlii cu prezență fizică. Doar în situația în care vom fi obligați de o evoluție nefavorabilă, foarte pronunțată din perspectivă epidemiologică vom apela la acele scenarii. Ne dorim ca toți elevii să aibe acces în școală cu prezență fizică. Opțiunea numărul unu la momentul la care vorbim este școală cu prezență fizică începând cu 13 septembrie pentru toți elevii.

Masca va fi obligatorie în continuare în școli, indiferent dacă elevii sunt vaccinați sau nu. Distanțarea va rămâne o regulă. De asemenea, respectarea normelor de igienă și obligativitatea aerisirii spațiilor de învățământ. Ne vom asigura că în fiecare școală se înțelege importanța acestei măsuri.

Vom discuta inclusiv despre importanţa testării pentru a sensibiliza părinţii în a îşi da acordul pentru testare. Testarea nu a fost limitată de disponibilitatea testelor, nu a fost limitată nici din considerente financiare, ci doar de acordul părinţilor pentru testare care a fost considerată invazivă. Vom discuta şi în ce măsură se pot omologa acele teste non-invazive despre care am discutat prea mult timp„,

a declarat Sorin Cîmpeanu.

Anul şcolar 2021-2022 începe pe 13 septembrie 2021 pentru elevi şi se încheie pe 11 iunie 2022.

Exit mobile version