Sorin Cîmpeanu anunță ultimele schimbări din educație. Ce trebuie să știe elevii

sorin-cimpeanu

foto romaniatv.net

Sorin Cîmpeanu spune că din fiecare sală de clasă vor dispărea tablele clasice cu cretă și burete. Ele vor fi înlocuite cu table inteligente. În plus, școlile vor fi dotate cu laboratoare moderne de IT și Științe.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a menționat că vor fi realizate cu bani din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Înlocuirea tablei clasice cu tabla inteligentă este în beneficiul profesorilor și elevilor. Profesorul odată ce șterge tabla, a dispărut. În momentul în care știe că ceea ce predă poate fi transferat în timp real pe dispozitivul oricărui elev, sunt convins că va fi mai atent”,

a precizat Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu promite că vom avea școli dotate cu laboratoare moderne de IT și Științe

Ministrul Cîmpeanu promite că vom avea școli dotate cu laboratoare moderne de IT și Științe, realizate din bani europeni. Din păcate însă, mulți profesori nu au competențe digitale de bază.

„Sunt 10.000 de laboratoare prevăzute în PNRR. Sunt 300 de milioane de euro pentru 10.000 de laboratoare. Înseamnă o investiție de 30.000 de euro per laborator de științe. Un laborator de științe presupune un nivel înalt de digitalizare. Acel nivel înalt de digitalizare nu va însemna nimic dacă nu vom avea profesorii pregătiți din perspectiva pedagogiei digitale”,

a adăugat ministrul.

Potrivit ministrului Educației, abia de anul viitor, 100 de mii de profesori vor începe cursurile de formare în domeniul pedagogiei digitale, cursuri care se vor încheia în 2024.

Un sistem atractiv pentru elevi

Noul sistem va permite elevilor și profesorilor să desfășoare mai ușor și mai practic orele de clasă, digitalizarea fiind soluția pentru păstarea interesului elevilor față de procesul de învățare, spune ministrul Educației.

„În momentul în care ştie că ceea ce predă poate fi transferat în timp real pe dispozitivul oricărui elev prezent în clasă sau din diverse motive aflat fizic într-o altă locaţie sunt convins că va fi mai atent. Sunt convins că tinerii vor şti să deprindă foarte rapid acest sistem de transfer în propriile device-uri a ceea ce predă profesorul la clasă”,

a mai declarat Sorin Cîmpeanu.
Exit mobile version